Naar het menu

Verhuur suikerspinmachine

SuikerspinmachineIdeaal voor een feestje voor groot en klein, huur dan eens onze suikerspin machine waarmee je in een handomdraai de lekkerste suikerspinnen kunt maken. Het betreft een professioneel apparaat waarmee je maar liefst ca. 150 porties per uur kan maken. Bij het apparaat worden ingrediënten meegeleverd waarmee je ongeveer 100 personen kan voorzien van een heerlijke suikerspin. De suikerspinnen zijn roze van kleur.

Prijs per dag inclusief 100 porties suikerspin ingrediënten € 75,00

Wat is een suikerspin?

Een suikerspin is een luchtig soort snoepgoed. Een suikerspin ontstaat doordat warme gesmolten suiker in een speciale centrifuge door de middelpuntvliedende kracht tot draden wordt gesponnen. Het ontstane web wordt met een houten stokje opgevangen en door een ronddraaiende beweging hiervan rond de bron ontstaat een suikerspin. Het woord 'spin' duidt hier op het spinnen, zoals dat met garens gebeurt, dat verwant is met 'to spin', het Engelse woord voor draaien; het heeft hier niets te maken met het beest spin.

De suikerspin is vaak verkrijgbaar op kermissen, in attractieparken en op braderieën. Veel kinderen zijn er dol op, maar ook volwassenen eten wel eens suikerspin. Voor een suikerspin van normale grootte wordt 15 tot 20 gram suiker gebruikt. Vaak wordt aan de gesmolten suiker nog een kleurstof toegevoegd, waardoor de suikerspin allerlei kleuren kan aannemen. Wit, roze en geel zijn de meest gangbare kleuren. Er is geen speciale soort suiker nodig: kristalsuiker zoals deze in de supermarkt gekocht kan worden, kan prima gebruikt worden voor de vervaardiging van suikerspinnen.

Geïnteresseerd in huren?

Wilt u dit product huren? Neem dan contact met ons op of vul hieronder het formulier in.